Kawasaki Ninja 250R Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi guys. Well... it started about a 2, 3 months ago... accelerating is fine, but staying on constant speed sometimes bogs a little.. then... it bogged more and more (only constant speed). Then, it started to bog in idle during cold start and shuts itself off... Then, recently, it just wouldn't stay alive, couldn't even able to make it out the drive way.

So, I took this bitch apart, pull the carbs out, thinking maybe give the jets a real good clean might able to fix it.

Floats out, needle jets out, pilot jets out, pilot screws out... and they are all pretty much sparkling clean o_O

Looked through the jets, and I see the light on the other side... The light through is about the size of a sugar powder. So it should be good right?

Anyway, I'm still soaking them in carb cleaner.... not sure if it'll make the hole bigger or whatever... but it doesn't look like dirty carbs is the problem..


What else could cause that problem!??!?!!? Please help!
 

·
Registered
Joined
·
113 Posts
what year is your bike? how many miles? where abouts in the country do you live(recent temps)? can you post a picture of your spark plug tip? when/what was your last service? what color is your bike?(not important, but I was on a roll with the questions)
 

·
Registered
Joined
·
227 Posts
what year is your bike? how many miles? where abouts in the country do you live(recent temps)? can you post a picture of your spark plug tip? when/what was your last service? what color is your bike?(not important, but I was on a roll with the questions)
:biggrin2
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Do you have any modifications on your bike?
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
wow you dove right into the carbs...
oil level? bad gas / water in it? ever had the valve clearances checked? is your choke stuck?
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #7 ·
OK, so I just came back home 2 weeks ago and here's what I did:

Since the carb was pretty damn clean, I just put everything back together.
Took the fuel pump out, get it tested OK. Changed a fuel filter.
Took the battery out, and it was also tested OK.
Spark plugs are all OK looking.

So without any other clue, I brought the bike to a shop and the dude found out my carb was leaking gas at the part where the tub from the pump connected to the carb. There was a crack and he simply just glued it close. So it's running fine now. =)
 
1 - 7 of 7 Posts
Top