Whats up with my brakes? - Kawasaki Ninja 250R Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-03-2011, 05:49 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Semmes, AL, USA
Posts: 8
Whats up with my brakes?

Hey guys, awesome forum I look forward to being a part of it.
Anyhow.. Im having a problem with my back brakes.

So today I decided to change my back brake pads, everything seemed to go fine, although I did strip one of the allen screws (not the one that holds the pad but the one that bolts the caliper in, the bottom ones) I found bolts that had the same thread pitch and they fit and the caliper seemed to mount fine.. Although after replacing the pads I rode the bike to test them and although it does have stopping power, it does not actually lock the back rotor like it used to (like to come to a skid,) I also noticed that not even 5 minutes into riding the back rotor gets very hot. I don't know if its normal or not.. I'm not sure if I did something wrong or if all of what I'm saying is normal, but I don't believe it is because I rode again for five minutes and used the front brakes on and off and when I stopped, the front rotor wasn't even hot.. I'm starting to get aggravated because I thought this was going to be a 10 minute job and now i'm 2 days into it.. lol
Any help appreciated I can provide pics if necessary, thanks for your replies in advance.


UPDATE:

also I rode again a few minutes ago for about 10 mins and did not use the back brakes, I checked the rotor and it was warm but not super hot like it was last time..
hvacrider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-04-2011, 06:24 PM
Moderator
 
minichris's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Unknown
Posts: 594
Are they OEM or aftermarket pads? How does the wheel spin while on a rear stand? How old is the bike?

minichris is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 03-07-2011, 06:00 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Semmes, AL, USA
Posts: 8
Its an 09 ninja 250r, I actually fixed it but thanks for your post. I took the whole thing back apart, cleaned the pistons extremely well, cleaned the rotors with sand paper and scuffed the pads, put it all back together and it worked like a charm. don't know what caused the problem but im just glad its fixed.
hvacrider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Tags
brakes

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Ninja 250R Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome