Non-Start w/ an '05 - At a Loss - Kawasaki Ninja 250R Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 08-30-2009, 04:14 PM Thread Starter
EIF
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Champlain Valley
Posts: 10
Non-Start w/ an '05 - At a Loss

OK Here goes...

Rode the bike hard in the rain for about 400 miles with several stops. Parked outside under cover, same place as usual. Three days later (all rainy) went to start and had a nearly flat battery and no ignition. I put the battery on the trickle charger for about an hour. Battery wore down to nothing and no start. Tonight I had the battery on the charger for a couple of hours, sounds like the motor and starter are spinning to proper speed, still no luck. I covered the following bases:


Full tank, put in some dry-gas just in case.
Vacuum line on petcock works
Fuel flows through the petcock appropriately
No blown fuses
No separated connections that I can find
Both plugs were dry and chocolatey, with nice fat spark
A tablespoon of water came out of the airbox drain line when I pulled the plug
Air filter was dry except for a little condensed oil in the stand-side bottom corner
Trying to start the bike in neutral to prevent the clutch/stand issues


I'm putting the battery on the charger overnight. Short of needing every last amp to start the motor, any other ideas on what could be keeping my bugsmasher from starting? I have all three legs of combusion - air, fuel, and a spark. Just no joy.
EIF is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 08-30-2009, 06:31 PM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Gloucester, Va, USA
Posts: 113
don't be too sure about the fuel. it appears that you are getting fuel. if it was my bike, I would drain the tank, drain the carbs, fill up, add a can of seafoam, and give it another shot.

how did you test for spark? if you had spark while cranking it, I think we can rule out an electrical problem.

also, keep in mind, there is a hidden leg of combustion... timing.
i don't think it is timing though... cdis either fire or dont.
Kenny is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Tags
loss, nonstart, w or

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Ninja 250R Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome