Engine dies if the clutch is released too fast - Kawasaki Ninja 250R Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 02-15-2017, 10:15 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1
Engine dies if the clutch is released too fast

If I let go of the clutch about an inch short of fully releasing it, which is how far I have to let it go in order to move the vehicle at all, let the vehicle move forward slowly for five seconds or so, then I can fully release the clutch without the engine dying and speed up. But if I let it go all the way, before moving at all, the engine dies.

The model is all the way back from 2002, it's been sitting a while, and all I've done so far is put in fresh fuel with Stabil and Seafoam, change out the oil, change out the battery, and adjusted the clutch. I've been told it I might need to either clean out the carbs or change the spark plugs, which I'll do eventually anyway. Just wondering what you guys think.

Last edited by markg42; 02-15-2017 at 10:29 AM.
markg42 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Tags
clutch, dies, engine, fast, released

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Ninja 250R Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome