[2008+] WHY WON'T IT START!? Please help!!! - Kawasaki Ninja 250R Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 04-22-2015, 08:20 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 21
WHY WON'T IT START!? Please help!!!

Okay, situation: Bought my 08 250r on Saturday night. When the person I bought it from was riding it, it stalled A LOT. And the idle was terrible. It would also start and then as soon as it was given any throttle it would die.

My first assumption was dirty carbs, so that was what I checked first. Took the carbs out, cleaned them really well and started to put the bike back together. I had a lot of problems finding the correct hoses, but I'm pretty sure I got it figured out.

Once the hoses were connected, the tank was back on, the battery was charged and the bike was primed, I started the bike up and it ran for a moment, but as soon as the choke was turned off, it died again. After that it wouldn't start back up. I let the battery charge more that day snd when I came home that night tried again. Same situation, started right up, but as soon as I took my finger off the starter, it died and wouldn't start back up again and it seriously smelled of gasoline.

Why exactly is it doing this?? I'm worried because before I took the carbs out , even though it sounded like hell, it still started. Now it's not even doing that. My boyfriend think the gas is bad, but I'm pretty sure that's not the case. My next approach would be to the spark plugs, but I'm new to this and I'm still not sure, especially because it's an 08 with only 7k miles on it.

I'm nervous that when I put the carbs back in place, something got connected incorrectly. When I cleaned them I used carb cleaner along with compressed air. I made sure I could see through the holes in the pilot and the main jet, and I took the caps off and made sure the insides were cleaned. But maybe I still didn't do it right? I'm not sure.

Does anyone have any knowledge as to what this could be? Please help!!! It's driving me crazy. I just want to ride my bike. I miss riding so much. And the weather is gorgeous. I just need to get it fixed up =( Thanks in further for your suggestions. I greatly appreciate any advice anyone has to offer. =]
TinyHippo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 04-26-2015, 08:18 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 21
To anyone that was curious, I had hoses connected incorrectly. Attached the air vent hose to the tank instead of letting it stay open. The second it was disconnected it started! Silly me. Guess I need to pay more attention next time.
TinyHippo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Ninja 250R Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome